HomeDG16 Bug Reports

Experiencing an issue that needs to be fixed? Tell us here!

Inside trims on fonts not working correctly Messages in this topic - RSS

cjtho6
cjtho6
Posts: 9


8/16/2021
cjtho6
cjtho6
Posts: 9
DG16 v7309

To reproduce problem create the string "iii" using Signature Script New or Custom Script New.
Connection type: Closest point
Turn on inside trims set to always trim. There is a connecting stitch from the dot of the i.
Worked fine in previous version.

Didn't test any other fonts.

Thank you

Chris Thomas
0 link
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373


8/16/2021
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373
Hi Chris,
Please try modifying the Segment Settings for “Connection inside characters”.

edited by PulseMicro on 8/16/2021
-1 link
cjtho6
cjtho6
Posts: 9


8/18/2021
cjtho6
cjtho6
Posts: 9
Hello.
I have tried modifying the segment settings and have inside trims set to always trim.
I have attached an image of showing my settings and the problem.
It worked fine in the previous version.


Thank you

Chris Thomas

Attachments:
trims.JPG
0 link
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373


8/18/2021
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373
Hi Chris,
I can see the problem with the settings in your screen grab.
I solved the problem by setting the “Trim Type” to “Always Trim” under the “Connection between characters” section.
0 link
Guest


8/19/2021
Guest
Hello.
Yes, I know setting to always trim will fix the issue.
That is the bug. I have my trim threshold set to 1mm and this is much longer than that so should already be trimmed.
I don't want to set it to always trim as it adds a lot of unnecessary trims to longer words with joining letters.
The settings I had in my attachment produced the expected result in the every version of DG16 until this one.

Thank you

Chris Thomas
+1 link
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373


8/19/2021
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373
Thank you for clarifying Chris,
Understood. We will get this bug into our development queue.
0 link
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373


8/25/2021
PulseMicro
PulseMicro
Administrator
Posts: 373
This bug will be fixed in the next Maintenance Release.
0 link






Powered by Jitbit Forum 8.3.7.0 © 2006-2013 Jitbit Software